Na připravený záhon zasejte koncem října semínka špenátu. Osvědčila se mi odrůda Matador. Špenát začne…
Sushi, ingredience a pomůcky
Zde najdete doplňující informace k receptu na sushi, které zvládne každý! Odkaz na recept najdete…
Inspirace pro zimní polévkování
Polévky jsou výjimečnou položkou v každodenním menu. Dokáží zahřát, dodají tělu potřebné tekutiny i energii. Zde…
Namočené loupané mandle, dokonalá podzimní svačinka
Mandle večer zalijte horkou vodou a do rána nechte namočené. Ráno je propláchněte. Slupka vám…
Nůž, nožík, nožíček
Jaký největší nůž v kuchyni máte? Čím krájíte zeleninu, čím maso a čím loupete ovoce? Pojďme…
Jsou ovesné vločky bezlepkovou potravinou?
Oves je přirozeně bezlepkový. Problém u ovsa spočívá v jeho kontaminaci pšenicí, žitem či jinými obilovinami.…
Řeřicha dochutí vaši jarní očistu
Ke klíčení kupujte raději semínka v bio kvalitě. Máte jistotu, že nejsou ničím ošetřené a…
I přílohy mají svá pravidla
Dnes budou brambory, zítra rýže. Zase? A co ječné kroupy, šťouchaná zelenina, pohanka nebo batáty?…
Jak vařit rýži? Obsluha rýžovaru, tipy a recepty
Popularita rýžovaru v Evropě stoupá. Patříte-li mezi milovníky rýže, oceníte zejména jeho samostatnost. Stačí ho…
Kurkuma a její použití v kuchyni
Kurkuma (angl. Turmeric) je výtečné koření, které zkrášlí jakýkoliv pokrm svojí nádhernou šafránově žlutou barvou.…
Červená řepa pečená nebo čerstvá?
Jídlo je lék a červená řepa je toho důkazem. Rané záznamy o červené řepě pocházejí…
Fenykl obecný – rady a recepty
Původ fenyklu je ve středomoří. Ve středověku se rozšířil i do ostatních zemí a s rozvojem…