Listoví šnečci z vlašských ořechů

Uvolněte spíž pro novou zásobu letošních vlašských ořechů. Už na nás shora mrkají 🙂 Ořechoví šnečci jsou velmi jednoduchou a rychlou dobrotou právě z vlašských ořechů.
 


Porce: cca 50 ks šnečků, dva plechy


275 g listového těsta na pečícím papíře
2 hrnky celých vlašských ořechů namletých
3 lžíce melasového cukru
1/2 lžičky mleté vanilky
1/2 lžičky mleté skořice
2 cl tuzemského rumu
rostlinné mléko cca půl hrnku
špetka soli
1 vejce

Ořechová náplň

Rozemeleme dva hrnky vlašských ořechů. Přidáme dvě až tři lžíce melasového cukru, půl lžičky mleté vanilky, půl lžičky mleté skořice a špetku soli. Promícháme. Vlijeme malého panáčka rumu. Mícháme a pomalinku přilíváme rostlinné mléko, dokud nám nevznikne hustší krémová konsistence, která se nám bude dobře nanášet a roztírat na listové těsto. Ochutnáme a případně dosladíme dle své chutě.

Postup

Připravíme si vajíčko, které rozkvedláme v misce. Rozbalíme listové těsto a podélně překrojíme i s papírem na půlku. Vzniknou nám dva delší pruhy. Jeden dáme do lednice. Na druhý naneseme půlku ořechového krému tak, aby na jedné straně zůstalo podélně místo na „zalepení“. Místo na zalepení potřeme vajíčkem a těsto delší stranou zarolujeme.

Vznikne nám dlouhá rolka. kterou po celé ploše potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Z rolky krájíme zhruba 1,5 cm tlustá kolečka – šnečky. Klademe je na plech s pečícím papírem. Potřeme je z vrchu vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby dle návodu na listovém těstě. Většinou pečeme na 220 stupňů zhruba 12 minut do zlatova.

Mezitím, co pečeme první várku, vyndáme si z lednice druhý pruh těsta a vše opakujeme. Připravíme si tedy druhý plech šnečků, které opět pečeme do zlatova.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář