Pórkové lívance s tempehem

Pórkové lívance jsou výborné teplé i studené. Super na svačinku do lesa, do vlaku, na jakýkoliv výlet. Experimentujte a místo pórku zkuste i tepelně upravený špenát nebo květák.
 

Cca 15 kousků lívanců:

2 střední pórky
5 vajec
1 tempeh smažený
1 hrnek namletých ovesných vloček
1,5 lžičky soli (opět opatrně, dle vaší chutě)

Dva střední pórky očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Osmažíme na olivovém oleji s menší lžičkou soli do měkka 5-7 minut. Necháme vychladnout.

Do mísy vyklepneme pět vajec, přidáme hrnek namletých ovesných vloček, půl lžičky soli a na kostičky nakrájený smažený tempeh. Vše smícháme spolu s vychladlým pórkem. Zkusíme, je-li třeba, dosolíme.

Těsto by mělo na pánvi držet a neroztékat se. Smažíme lívanečky do zlatova z každé strany.

Lívanečky jsou výborné i bez tempehu. Pak použijte pouze čtyři vejce a přizpůsobte sůl.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář