Pórkové lívance jsou výborné teplé i studené. Super na svačinku do lesa, do vlaku, na jakýkoliv výlet. Experimentujte a místo pórku zkuste i tepelně upravený špenát nebo květák.
Cca 15 kousků lívanců:
2 střední pórky
5 vajec
1 tempeh smažený
1 hrnek namletých ovesných vloček
1,5 lžičky soli (opět opatrně, dle vaší chutě)
Dva střední pórky očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Osmažíme na olivovém oleji s menší lžičkou soli do měkka 5-7 minut. Necháme vychladnout.
Do mísy vyklepneme pět vajec, přidáme hrnek namletých ovesných vloček, půl lžičky soli a na kostičky nakrájený smažený tempeh. Vše smícháme spolu s vychladlým pórkem. Zkusíme, je-li třeba, dosolíme.
Těsto by mělo na pánvi držet a neroztékat se. Smažíme lívanečky do zlatova z každé strany.
Lívanečky jsou výborné i bez tempehu. Pak použijte pouze čtyři vejce a přizpůsobte sůl.