Mrkvové placičky s kefírem

Na mrkvových placičkách si pochutnáte i za studena. Na cestách zpříjemní nejednu odpočinkovou zastávku na výletě. Jsou jednoduché, syté a výživné.

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Pečení: 25 minut

7 ks mrkví (cca 400 g)
1/2 hrnku slunečnicových semínek
1/2 hrnku lněných semínek
1/2 hrnku kukuřičné krupice
2 lžičky soli
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce garam masali
2 hrsti nasekaného čerstvého koriandru nebo jarní cibulky či pórku
kefír – nejlépe kozí

Zhruba sedm mrkví (400 g) nastrouháme na jemno.

Přidáme půl hrnku lněných semínek nasekaných v mlýnku nahrubo, půl hrnku celých slunečnicových semínek, půl hrnku kukuřičné krupice, dvě  lžičky soli, jednu lžíci koření garam masala, tři lžíce olivového oleje a nakonec dvě hrsti nasekaného čerstvého koriandru nebo jarní cibulky či pórku.

Vše zalijeme půl hrnkem vody a řádně ingredience rukou prohněteme, aby se spojily. Necháme vzniklé těsto deset minut odpočinout a zapneme troubu na 250 stupňů. 

Z těsta tvarujeme placičky a dáváme na pečící papír na plech. Pečeme na 250 stupňů dvacet minut. Na dalších pět minut dáme pekáč výš a dokřupava dopečeme.

Servírujeme s kefírem (nejlépe s kozím), výborné jsou také s tahini dipem. Zkuste k nim chroupat salátové zelené lístky, rukolu nebo salátovou okurku.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář