Pohanková dobrota ve skleničce Vám může dělat společnost na výletě nebo při dlouhém pracovním dnu plném schůzek. Dodá sílu a na fastfood občerstvení si ani nevzpomenete.
Porce: 1
Příprava: 15 minut + namočení pohanky přes noc
1/2 hrnku pohanky
1/2 hrnku máku
1 banán
1 jablko
1/2 lžičky skořice
citron
Přes noc zalijeme půl hrnku pohanky půl hrnkem studené vody a necháme do rána nabobtnat.
Ráno vidličkou rozmačkáme banán a smícháme ho s namletým mákem.
Jablko nahrubo nastrouháme, zakápneme citrónem, aby nezhnědlo.
Vezmeme si plastovou krabičku nebo uzavíratelnou sklenici o objemu zhruba 350 ml.
Klademe postupně vrstvy: pohanka, banán s mákem, jablko. Vrstvu jablka posypeme skořicí, dle chuti ještě pokapeme citrónem. Vršek můžeme posypat oříšky nebo pokapat tahini pastou.
Uzavřeme, dáme do ledničky a svačina na cesty je připravená.