Raw pohanka s mákem a jablkem na cesty

Pohanková dobrota ve skleničce Vám může dělat společnost na výletě nebo při dlouhém pracovním dnu plném schůzek. Dodá sílu a na fastfood občerstvení si ani nevzpomenete.

Porce: 1
Příprava: 15 minut + namočení pohanky přes noc

1/2 hrnku pohanky
1/2 hrnku máku
1 banán
1 jablko
1/2 lžičky skořice
citron

Přes noc zalijeme půl hrnku pohanky půl hrnkem studené vody a necháme do rána nabobtnat.

Ráno vidličkou rozmačkáme banán a smícháme ho s namletým mákem.

Jablko nahrubo nastrouháme, zakápneme citrónem, aby nezhnědlo.

Vezmeme si plastovou krabičku nebo uzavíratelnou sklenici o objemu zhruba 350 ml.

Klademe postupně vrstvy: pohanka, banán s mákem, jablko. Vrstvu jablka posypeme skořicí, dle chuti ještě pokapeme citrónem.  Vršek můžeme posypat oříšky nebo pokapat tahini pastou.

Uzavřeme, dáme do ledničky a svačina na cesty je připravená.

Koupit mletý či celý mák?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář