Domácí salsa s kukuřičnými chipsy

Chystáte se k sousedům na grilovačku? Přineste jim jako pozornost domácí salsu s hromadou kukuřičných chipsů a další pozvání máte zajištěno!

Porce: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

1 cibule
3 stroužky česneku
1 zelená paprika
4 rajčata
1 hrnek (250 ml/cca 300 g) kečupu, nejlépe bez cukru
čerstvý zázvor velikosti švestky
olivový olej
čerstvá bazalka
sůl
pepř
kukuřičné chipsy (bez palmového oleje)

Rozmixujeme jednu cibuli, tři stroužky česneku a zelenou papriku. Dáme smažit na olivový olej, přidáme půl lžičky soli a čtvrt lžičky pepře.

Rozmixujeme čtyři rajčata, přidáme ke směsi a dusíme deset minut, aby se trošku odpařila voda.

Přidáme 250 ml kvalitního kečupu a ještě na mírném ohni dvě minuty za stálého míchání dusíme.

Přidáme čerstvý zázvor velikosti velké švestky nastrouhaný na jemno, zamícháme a odstavíme z ohně.

Přidáme dvě hrsti nasekané čerstvé bazalky, dochutíme solí. Podáváme s kukuřičnými chipsy.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

3 komentáře “Domácí salsa s kukuřičnými chipsy

Přidejte svůj komentář
  1. Romana|

    Mňam, to vypadá výborný!

    1. lenka|

      To i je výborné 🙂 Zkus!

  2. Kryštof|

    Jím salsu třetí den za sebou a je úplně boží i na chlebu. Těším se na další jídla 🙂

Přidejte svůj komentář