V oblasti Indonésie je tempeh tradičním pokrmem Javánců, což je etnická skupina na Jávě. Přírodní…
Co je to miso pasta?
Miso pasta je tradiční japonská ingredience, bez které se neobejde výborná Miso polévka Misoshiru, která…
Jak zdravě zahušťovat?
Chceme-li polévky či omáčky zahušťovat zdravě, zkusme zahušťovat vždy až na konec. Někdy můžeme mít…
Jak vyrobit domácí pesto?
Stačí pár ingrediencí: Bylinky dle chutě bazalka, koriandr, medvědí česnek, petrželová nať, ale zkuste například…
Co je to Tamari a Shoyu?
Sojové omáčky Tamari a Shoyu jsou zdravé alternativy klasických levných sojových omáček. Obě tyto sojové…
Jak vařit luštěniny?
Nebojme se luštěniny používat. Je to cenný zdroj živin a jejich příprava je jednodušší, než…
Co je to dhal a kde se vzal?
Dhal je tradiční indický pokrm. Jedná se o hustou kaši na slano. Tradičně se dhal…
Melte si koření těsně před!
Kvalita koření se může lišit. Důležitými paramtery jsou původ, druh uskladnění před prodejem, způsob balení,…
Kukuřičná krupice či polenta?
Polenta je kukuřičná kaše, kterou můžeme vyrobit z kukuřičné krupice nebo mouky. V obchodech často koupíme…
Koupit mletý či celý mák?
Mezi návalem exotických plodů a semínek, které jsou nám prezentovány jako super potraviny s maximálním…
Proč snídaně bez cukru?
Proč přidávat cukr tam, kde už je? Snídaňové kaše krásně osladí například rozinky a švestky.…