Melte si koření těsně před!

Kvalita koření se může lišit. Důležitými paramtery jsou původ, druh uskladnění před prodejem, způsob balení, termín trvanlivosti. Zejména mleté koření je dobré odebírat od kvalitních dodavatelů. Koření k nám mnohdy lodí putuje z daleka. Je nezabalené, balí se až v destinaci prodeje. Na této cestě ztrácí původní aromatickou vůni i krásnou barva.

Dnes už je kvalitních dodavatelů koření na trhu nespočet. Pro příklad můžeme uvést Sonnentor, Antonínovo koření, Benkor apod. Dobré koření nakoupíme také v indicky orientovaných prodejnách. Kvalitní koření je baleno již na začátku logistického řetězce a tak je jeho barva i vůně po celou dobu k zákazníkovi dobře chráněna.

Důležité je koření doma dobře uskladnit, zejména kupujeme-li větší množství. Nejlépe koření uskladníme v uzavíratelné skleněné dóze.

Je vhodné kupovat co nejvíce celého koření a vždy si doma kořeni umlýt. Namletým kořením získá pokrm na kvalitě, chuť bude výrazná a vůně neodolatelná.

Koření, která používáme často, můžeme uskladňovat přímo v mlýnku na koření. Například pepř či římský kmín. Použití je pak jednodušší a praktické.

Hummus s grilovanou cuketou, paprikou a lilkem

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář