Umeocet je tekutina s ovocnou vůní červené barvy a slanokyselou chutí. Vzniká při fermentaci švestiček…
Tahini a jeho použití
Tahini je krém jemné konsistence vyrobený ze sezamových semínek. Tato pasta ze sezamu je asi…
Bylinky k nám na jaře samy přijdou
Pole, louky i lesy jsou plné bylinek, které na nás potichu čekají. Každá z nich…
Jaké jsou jiné zdroje bílkovin, chceme-li omezit maso?
Jsou i jiné zdroje bílkovin než maso. Zeptejte se svých babiček, jak často bylo dříve…
Ajurvédské koření jako prevence neduhů.
Koření z indické tradiční kuchyně je součástí ajurvédské medicíny. Vzájemné kombinace prověřila více než tisíciletá…
Může být bujón bez zbytečných přísad?
Zařadíte-li do vašeho seznamu ingrediencí i bujón, zkuste se zaměřit na jeho složení. Zdravé varianty…
Znáte ořechové či semínkové krémy?
Ořechové krémy nebo semínkové pasty jsou jednoduše ořechy nebo semínka pomleté do konsistence máslovité hmoty.…
Vejce. Jak se mohou lišit?
Každé vejce na sobě nese číslo, které nám mnoho prozrazuje. Z vnitřní strany papírového víka…
Znáte prášek do pečiva bez fosfátů a jedlou sodu?
Je lepší použít na kypření těsta jedlou sodu, obyčejný prášek do pečiva nebo prášek do…
Paleo strava a její pravidla
Paleo stravování je v současné době velmi populární. Má několik stupňů od opravdu ortodoxního přístupu…
Co je to kuskus?
Kuskus je potravina, která má svůj původ v severní Africe. Kuskus se vyrábí z tvrdé…
Proč smažit na kokosovém oleji?
Kokosový olej může vnést do naší kuchyně spoustu nových chutí. Je ideální na smažení palačinek…