Využijte sezónní nabídku ovoce a udělejte jen tolik dezertů, kolik je opravdu třeba. Příprava vás bude bavit a výsledek je vždy jedinečné umělecké dílo!
sezónní ovoce
tvaroh
kvalitní bílý jogurt
dm snídaňová kaše mandle & lískové ořechy
bezlepkové piškoty
javorový sirup
mletá vanilka
rum
Zvolte velikost skleničky a počet. Já dělám ráda mini dezerty do panákových skleniček, to aby se hosti najedli do polosyta 🙂 Postupně nádoby plňte dobrotamy, vrstvy dle libosti dokola opakujte:
První vrstva piškotová: Dno nádoby vyložte piškoty, pokapejte je rumem.
Druhá vrstva jogurtovo-tvarohová: Smíchejte v poměru 1:1 jogurt a tvaroh, přidejte javorový sirup dle chuti a špetku mleté vanilky.
Třetí vrstva ovocná: Na jogurtovo-tvarohovou vrstvu dejte drobné ovoce (maliny, borůvky, rybíz), větší ovoce buď nakrájejte na drobné kousky nebo rozmixujte na pyré (jahody, meruňky, broskve,..).
Čtvrtá vrstva vlákninová: Ovoce posypte mininálně centimentrovou vrstvou dm snídaňové kaše (mandle & lískové ořechy). Nemáte-li, umelte na jemno jakékoliv vločky s vlašskými či jinými ořechy.
Pátá vrstva jogurtovo-tvarohová.
Na vrch posypte opět ovocem, nasekanými ořechy a nastrouhanou čokoládou.
Připravené dezerty dejte na 1 – 2 hodiny do ledničky, aby vlákninová vrstva zvláčněla.