Vánoční polévka z mořské řasy

Vánoční voňavá polévka v netradičním kabátku. Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, co řasy jedí a ti, co je nejedí. Tak třeba zrovna vám zachutná.

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut

1 mrkev
1 petržel
3 hrsti červené čočky
1 hrst ovesných vloček
1 malá hrst nalámaných řas (například Arame)
čerstvý zázvor velikosti dvou vlašských ořechů
hrnek kokosového mléka
1 lžička kurkumy
3 lžičky soli
umeocet

V hrnci začneme vařit dva litry vody. Postupně přidáváme lžičku soli a kurkumy, mrkev a petržel nakrájené na kostičky, tři hrsti červené čočky, hrst ovesných vloček.

Čerstvý zázvor velikosti dvou vlašských ořechů nakrájíme na drobné milimetrové kostičky a přidáme.

Řasy nalámeme na kousky dlouhé tři centimetry i méně. Menší hrst nalámaných řas přidáme do hrnce. Vše vaříme ještě patnáct minut do změknutí zeleniny a čočky.

V poslední minutě přilijeme hrnek kokosového mléka a polévku promícháme. Na talíři dochutíme umeoctem, díky čemuž polévka získá ještě lepší chuť.

Umeocet, jeho použití a zdravotní účinky

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář