Vánoční voňavá polévka v netradičním kabátku. Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, co řasy jedí a ti, co je nejedí. Tak třeba zrovna vám zachutná.
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
1 mrkev
1 petržel
3 hrsti červené čočky
1 hrst ovesných vloček
1 malá hrst nalámaných řas (například Arame)
čerstvý zázvor velikosti dvou vlašských ořechů
hrnek kokosového mléka
1 lžička kurkumy
3 lžičky soli
umeocet
Čerstvý zázvor velikosti dvou vlašských ořechů nakrájíme na drobné milimetrové kostičky a přidáme.
Řasy nalámeme na kousky dlouhé tři centimetry i méně. Menší hrst nalámaných řas přidáme do hrnce. Vše vaříme ještě patnáct minut do změknutí zeleniny a čočky.
V poslední minutě přilijeme hrnek kokosového mléka a polévku promícháme. Na talíři dochutíme umeoctem, díky čemuž polévka získá ještě lepší chuť.