Raw makové kuličky s medem

Na mák často zapomínáme, když nás honí mlsná. Přitom je to lokální superpotravina! Kdepak Chia nebo Goji. Mák!

Porce: 20 kuliček
Příprava: 20 minut

1 hrnek mletého máku
1/2 hrnku špaldových vloček
2 lžíce medu
2 lžíce vody
strouhaný kokos na obalování kuliček

Hrnek máku nameleme. Půl hrnku špaldových vloček rozsekáme nahrubo. Přidáme dvě lžíce vody, dvě lžíce medu a vše smícháme, vytvoříme těsto.

Z těsta tvarujeme kuličky a obalujeme je v kokosu. Necháme vychladit v ledničce.

Nebo těsto rozdělíme na půl, vždy půl těsta zabalíme do pečícího papíru a přes utěrku vyválíme do špalíku. Špalíček dáme v pečícím papíru vychladit do ztuhnutí, vyjmeme z papíru a nakrájíme na plátky.

Koupit mletý či celý mák? 

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

2 komentáře “Raw makové kuličky s medem

Přidejte svůj komentář
  1. Mohu se zeptat, od jaké firmy jsou špaldové vločky nejvhodnější, aby se nemusely povařit?

    1. Ahoj Leni, už s křížkem po funuse, ale přece. Neměla jsem nastavené upozornění na komentáře a tak mi tvá otázka unikla :(. Už je to napraveno, nestane se. K tvé otázce. Já použila od Probia, ale myslím, že jakékoliv jsou fajn. Když se rozsekají, v těstu nasáknou vlhkost a krásně změknou.

Přidejte svůj komentář