Vegetariánské lečo s bramborem

Lečo jsem jako malá milovala. Provonělo celou kuchyň. S čerstvým žitným chlebem je to vydatná večeře pro malé i velké.

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut2 brambor
4 ks papriky (cca 400g)
10 ks rajčat menších
2 cibule
olivový olej
sůl
pepř

Oloupeme dvě cibule, nakrájíme na kostičky a dáme smažit na olivový olej.

Čtyři papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, dáme na pánev k cibulce. Přidáme lžičku soli, čtvrt lžičky pepře, dusíme. Po chvíli vše podlijeme půl hrnkem vody.

Dvě oloupané brambory podél překrojíme na čtvrtky a nakrájíme na tenounké plátky, přidáme ke směsi do pánve a ještě pět minut dusíme.

Deset menších rajčat nakrájíme na drobné kousky, přidáme do pánve a vše dusíme do změknutí brambor.

Dochutíme solí a pepřem, posypeme čerstvými bylinkami. Podáváme s žitným chlebem.

Vejce. Jak se mohou lišit?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář