Lečo jsem jako malá milovala. Provonělo celou kuchyni. S kvalitním chlebem je to vydatná večeře pro malé i velké.
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
2 brambor
4 ks zelené papriky
10 ks rajčat menších
4 vejce
2 cibule
olivový olej
sůl
pepř
Čtyři papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, dáme na pánev k cibulce. Přidáme lžičku soli, čtvrt lžičky pepře a smažíme. Po chvíli vše podlijeme půl hrnkem vody.
Dvě oloupané brambory dvakrát podél překrojíme na čtvrtky a ty nakrájíme na tenounké plátky. Přidáme ke směsi do pánve a dusíme pod pokličkou.
Mezitím nakrájíme deset menších rajčat na půlky a ty pak podélně na půlměsíce. Přidáme do pánve a vše za občasného míchání dusíme do změknutí brambor. Přibližně dvacet minut.
V misce rozkvedláme čtyři vejce a čtvrt lžičky soli a pomalu vmícháme do leča. Když jsou vejce hotová, odstavíme z ohně.
Dochutíme solí a pepřem dle naší chutě, posypeme čerstvými bylinkami. Podáváme s chlebem.