Vegetariánské lečo s bramborem

Lečo jsem jako malá milovala. Provonělo celou kuchyni. S kvalitním chlebem je to vydatná večeře pro malé i velké.

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut

2 brambor
4 ks zelené papriky
10 ks rajčat menších
4 vejce
2 cibule
olivový olej
sůl
pepř

Oloupeme dvě cibule, nakrájíme na kostičky a dáme smažit na olivový olej.

Čtyři papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, dáme na pánev k cibulce. Přidáme lžičku soli, čtvrt lžičky pepře a smažíme. Po chvíli vše podlijeme půl hrnkem vody.

Dvě oloupané brambory dvakrát podél překrojíme na čtvrtky a ty nakrájíme na tenounké plátky. Přidáme ke směsi do pánve a dusíme pod pokličkou.

Mezitím nakrájíme deset menších rajčat na půlky a ty pak podélně na půlměsíce. Přidáme do pánve a vše za občasného míchání dusíme do změknutí brambor. Přibližně dvacet minut.

V misce rozkvedláme čtyři vejce a čtvrt lžičky soli a pomalu vmícháme do leča. Když jsou vejce hotová, odstavíme z ohně.

Dochutíme solí a pepřem dle naší chutě, posypeme čerstvými bylinkami. Podáváme s chlebem.

Vejce. Jak se mohou lišit?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář