Tempeh (tofu) s pórkem a rýží

Tento recept si každý zapamatuje už po prvním uvaření. Je to výborná rychlovka, chutná dospělým i dětem. Skvělá svačinka i za studena.

Porce: 4
Příprava: 20 minut

2 hrnky basmati rýže
1 smažený tempeh nebo mandlovo-oříškové tofu (dm drogérie)
1 velký pórek
olivový olej
sůl

Dáme vařit dva hrnky basmati rýže.

Na pánvi rozehřejeme pět lžic olivového oleje, přidáme na jemno nakrájený pórek, čtvrt lžičky soli a pět minut smažíme.

Přidáme na půlcentimetrové kostičky nakrájený tempeh nebo tofu a pět minut zlehka smažíme do změknutí pórku. Směs dochutíme solí dle zvyku.

Směs tempehu (tofu) a pórku smícháme s uvařenou basmati rýží a podáváme ozdobené bylinkami a sezamovým semínkem.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář