Tento recept si každý zapamatuje už po prvním uvaření. Je to výborná rychlovka, chutná dospělým i dětem. Skvělá svačinka i za studena.
Porce: 4
Příprava: 20 minut
2 hrnky basmati rýže
1 smažený tempeh nebo mandlovo-oříškové tofu (dm drogérie)
1 velký pórek
olivový olej
sůl
Dáme vařit dva hrnky basmati rýže.
Na pánvi rozehřejeme pět lžic olivového oleje, přidáme na jemno nakrájený pórek, půl lžičky soli a pět minut smažíme.
Přidáme na půlcentimetrové kostičky nakrájený tempeh nebo tofu a pět minut zlehka smažíme do změknutí pórku. Směs dochutíme solí dle zvyku.
Směs tempehu (tofu) a pórku smícháme s uvařenou basmati rýží a podáváme ozdobené bylinkami a sezamovým semínkem.