Salát z mrkve, jablka a tahini

Jablko a mrkev se vždycky v domácnosti najdou. Pak už jen pár drobností a salát je na světě. Výborná svačinka pro děti či lehká večeře.

Porce: 1
Příprava: 10 minut

1 střední jablko
1 větší mrkev
1 hrstka rozinek
1 hrstka slunečnicových semínek
1/2 citronu
1 lžíce tahini
špetka skořice
může být i máta na ozdobu

Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Je-li z dobrého zdroje, slupku neloupeme, ochudili bychom se.

Jablko nastrouháme nahrubo, ihned zakápneme citronem a promícháme s mrkví. Kyselý citron zabrání zhnědnutí jablka a dodá svěží chuť. Salát tak bude krásnější i šťavnatější.

Nakonec přidáme hrst rozinek, hrst slunečnicových semínek a na vrch nakapeme lžíci tahini pasty. Je-li tahini pasta příliš tuhá, můžeme ji nejdříve rozkvedlat s troškou vody do jemné konsistence. Ozdobte špetkou skořice a mátou.

Tahini a jeho použití

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.