Kousek masa, troška zeleniny a pec. Život může být jednoduchý i v jednadvacátem století, věřte!
Porce: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
800 g krůtího masa
2 žluté papriky
2 červené papriky
250 g cherry rajčátek
4 cibule
8 stroužků česneku
1 menší dýně hokaido (nebo 5 brambor nebo batátů)
6 lžic olivového oleje
koření:
1 lžíce sladké papriky
6 lžic balsamica
2 lžíce tymiánu
2 lžíce rozmarýnu
2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
Osmset gramů krůtího masa, dvě papriky červené, dvě žluté a dýni nakrájíme na větší kousky, čtyři cibule na měsíčky. 250 gramů cherry rajčat a osm oloupaných stroužků česneku rozřízneme na půl.
Vše smícháme dohromady. Přidáme šest lžic balsamica, dvě lžíce tymiánu a rozmarýnu, dvě lžičky soli, jednu lžíci sladké papriky, půl lžičky pepře a šest lžic olivového oleje.
Směs dáme na plech, podlijeme hrnkem vody a zakryté pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C po dobu čtyřiceti minut. Po čtyřiceti minutách směs odkryjeme a pečeme na grilu dalších 10 minut dozlatova.
Dnes jsem konečně ochutnala tohle Paleo a bylo výborné, já bych si k té zelenině možná přidala ještě i pár brambůrek..ale opravdu být nemusí, syté je to i takhle dost…
Ahoj Stáňi, s bramborami je to dobrý nápad. Daly by se zcela zaměnit s dýní. Mimo sezónu je dýně dražší a brambory ji krásně nahradí. Děkuji za podnět. Připisuji k receptu 🙂