Ovesná polévka

Tradiční recept po babičce z Podkrkonoší. Dokážete si představit, jak zahřála a zasytila? Jen za pár kaček!

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut

1/2 hrnku (jemných) ovesných vloček 
200 g růžičkové kapusty (cca 30 kuliček)
1 mrkev
1 petržel
1/4 malého celeru
čerstvá petrželka
2 lžičky soli
2 lžíce másla 

V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla. Vhodíme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a čtvrt celeru, celé očištěné kapustičky a dvě lžičky soli. Tři minuty smažíme. 

Zalijeme litrem a půl vody.

Přidáme půl hrnku (jemných) ovesných vloček. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme polévku třicet minut do změknutí kapusty.

Na konec přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář