Ovesná polévka

Tradiční recept po babičce z podkrkonoší. Dokážete si představit, jak zahřála a zasytila hladové krčky? Jen za pár kaček!

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut

2 l vody
1 hrnek jemných ovesných vloček (120 g)
300 g růžičkové kapusty (cca 30 kuliček)
1 mrkev
2 petržele
1/4 malého celeru
čerstvá petrželka
1 lžička soli
2 poctivé lžíce másla (nebo másla ghí)

Mrkev, dvě petržele a čtvrt malého celeru nakrájíme na malé kostičky.

V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, vhodíme nakrájenou zeleninu a očištěné kapustičky. Přidáme lžičku soli a pět minut za stálého míchání smažíme.

Zalejeme dvěma litry vody. Hrnek jemných vloček v cedníku propláchneme studenou vodou a přidáme do hrnce. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme polévku do změknutí kapusty, přibližně dvacet až třicet minut.

Na konec přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář