Tradiční recept po babičce z Podkrkonoší. Dokážete si představit, jak zahřála a zasytila? Jen za pár kaček!
Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
1/2 hrnku (jemných) ovesných vloček
200 g růžičkové kapusty (cca 30 kuliček)
1 mrkev
1 petržel
1/4 malého celeru
čerstvá petrželka
2 lžičky soli
2 lžíce másla
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla. Vhodíme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a čtvrt celeru, celé očištěné kapustičky a dvě lžičky soli. Tři minuty smažíme.
Zalijeme litrem a půl vody.
Přidáme půl hrnku (jemných) ovesných vloček. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme polévku třicet minut do změknutí kapusty.
Na konec přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať.