Uvolněte spíž pro novou zásobu letošních vlašských ořechů. Už na nás shora mrkají 🙂 Ořechoví…
Pórkové lívance s tempehem
Pórkové lívance jsou výborné teplé i studené. Super na svačinku do lesa, do vlaku, na…
Vegetariánské lečo s bramborem
Lečo jsem jako malá milovala. Provonělo celou kuchyni. S kvalitním chlebem je to vydatná večeře…
Muffiny z mandlového mléka
Jednoduché muffiny s čokoládou, bez mouky a přidaného cukru. Rychlé řešení pro nečekané ale vítané…
Jaké jsou jiné zdroje bílkovin, chceme-li omezit maso?
Jsou i jiné zdroje bílkovin než maso. Zeptejte se svých babiček, jak často bylo dříve…
Polévka z bílého chřestu
Když máte chuť na něco excelentního a výjimečného, určitě zkuste chřest. Váš jídelní stůl se…
Vejce. Jak se mohou lišit?
Každé vejce na sobě nese číslo, které nám mnoho prozrazuje. Z vnitřní strany papírového víka…
Pohankový quiche s pórkem
Tradiční francouzský druh slaného koláče je lehký na přípravu. Ingredience je možné upravit dle možností…
Polenta s pórkem a volským okem
Něco jako vajíčko, slanina, párečky a rajče. Když hodně přimhouříme oči. Hodně přimhouříme, vždyť říkám!…