Cizrnové karbanátky

Veganské, bezlepkové i keto, tyhle karbanátky splňují snad všechny moderní trendy výživy. Inspirací jim byl Falafel a jsou výsledkem dlouholetého tunění! Mimo jiné i výborná svačinka na cesty!
 

Porce: cca 25 kusů
Příprava: 24 hodin cizrna + 35 min.

 

1 hrnek suché cizrny
1/2 celeru (cca 400g)
1/2 hrnku olivového oleje
1/2 hrnku lněných semínek
2 lžíce rozmarýnu
1 lžíce garam masaly (není nutné)
2 lžičky soli
1/2 hrnku slunečnicových semínek

Hrnek suché cizrny na noc namočíme ve vodě.

Do food procesoru vložíme zcezenou namočenou cizrnu, na kostky nakrájený celer, půl hrnku olivového oleje, půl hrnku lněných semínek, dvě lžíce rozmarýnu, lžíci garam masaly a dvě lžičky soli. Vše rozmixujeme pouze na hrubo, ne do jemna. Ingredience v těstě by měly vypadat podobně jako drobně nasekané ořechy.

Směs dáme do misky a smícháme s půl hrnkem slunečnicových semínek.

Na pekáč s pečícím papírem tvarujeme karbanátky, pečeme do zlatova dvacet pět minut na 250 stupňů, posledních 5 minut dáme pekáč výš na grilovací pozici.

Místo rozmarýnu zkuste tymián nebo garam masalu, místo celeru cuketu či mrkev. S kořením a zeleninou experimentujte, jak je libo!

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář