Cizrnové karbanátky

Veganské, bezlepkové i keto, tyhle karbanátky splňují snad všechny moderní trendy výživy. Inspirací jim byl Falafel a jsou výsledkem dlouholetého tunění! Mimo jiné i výborná svačinka na cesty!
 

Porce: cca 25 kusů
Příprava: 24 hodin cizrna + 35 min.

1 hrnek suché cizrny
1/2 celeru (cca 400g)
1/2 hrnku olivového oleje
1/2 hrnku lněných semínek
2 lžíce rozmarýnu
1 lžíce garam masaly (není nutné)
2 lžičky soli
1/2 hrnku slunečnicových semínek

Hrnek suché cizrny na noc namočíme ve vodě.

Do food procesoru vložíme na větší kusy nakrájený celer, půl hrnku lněných semínek, dvě lžíce rozmarýnu, lžíci garam masaly a dvě lžičky soli. Rozsekáme na hrubo.

Přidáme namočenou scezenou cizrnu, půl hrnku olivového oleje a opět rozsekáme. Ingredience ve vzniklém těstě by měly vypadat podobně jako drobně nasekané ořechy, nemixujeme do hladka, ale opravdu jen do hruba.

Směs dáme do misky a smícháme s půl hrnkem slunečnicových semínek.

Na pekáč s pečícím papírem tvarujeme karbanátky, pečeme do zlatova dvacet pět minut na 200 stupňů, posledních pět minut dáme pekáč výš na grilovací pozici.

Místo rozmarýnu zkuste tymián nebo jen garam masalu, místo celeru cuketu či mrkev. S kořením a zeleninou experimentujte, jak je libo!

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář