Ranní pozdrav Slunci! Dýně Hokaido potěší v podobě ranní kaše naše oči i bříško! Zejména děti si ji zamilují.
Příprava:
namáčení rýže přes noc + 10 minut
Vaření: 15 minut
200 g dýně Hokaido bez dužniny
1/4 hrnku rýže
hrst dýňových semínek
špetka soli
případně med nebo parmezán
Čtvrt hrnku rýže přes noc namočíme ve vodě. Ráno propláchneme přes síto. 200 gramů dýně Hokaido zbavené dužniny nakrájíme na drobné kostky.
Do kastrolku dáme nakrájenou dýni, propláchnutou rýži a špetku soli. Přidáme dva hrnky vody.
Vaříme do měkka přibližně patnáct minut. Po uvaření rozmixujeme na kašovitou konsistenci.
Dýňová semínka opražíme na pánvi na sucho, až začnou praskat a nafouknou se. Dýňovou kaši ozdobíme semínky, můžeme zakápnout dýňovým olejem.
Máte-li rádi sladší chuť, ochuťte dle libosti například medem. Nebo můžete zkusit verzi na slano s postrouhaným parmezánem.