Výborný salátek k čemukoliv grilovanému, speciálně pak ke grilovaným rybám jako je losos. Bezproblémové trávení zaručeno!
1 hlíza fenyklu
1 salátová okurka
2 stroužky česneku
1 malý bílý jogurt
3 lžíce citronové šťávy
½ lžičky soli
½ lžičky kurkumy
hrst slunečnicových semínek
4 lžíce olivového oleje
jemné lístky z fenyklu
pepř
1 salátová okurka
2 stroužky česneku
1 malý bílý jogurt
3 lžíce citronové šťávy
½ lžičky soli
½ lžičky kurkumy
hrst slunečnicových semínek
4 lžíce olivového oleje
jemné lístky z fenyklu
pepř
Z hlízy okrájíme stonky s jemnými lístečky. Přepůlíme ji a nakrájíme na tenounké nudličky. Salátovou okurku nahrubo nastrouháme.
Přidáme najemno nastrouhané dva stroužky česneku, tři polévkové lžíce šťávy z citronu, půl lžičky soli a kurkumy, čerstvě namletý pepř, hrst slunečnicových semínek a přibližně čtyři lžíce olivového oleje. Všechny ingredience promícháme.
Vmícháme jeden malý jogurt, ozdobíme najemno nasekanými fenyklovými lístky, slunečnicovým semínkem a kouskem citronu. Necháme deset minut uležet v lednici.
Fenykl obecný – rady a recepty