Houbové rizoto s pohankou

Krásně voňavé lehké rizoto ze sušených hub. Máte jich nasušeno dost už vyhlížíte houbovou sezónu?

Porce: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

1/2 hrnku pohanky
1 1/2 hrnku bílé rýže basmati
1 hrnek sušených hub
1 pórek
1 větší mrkev
1/4 celeru
2 stroužky česneku
3 lžičky soli
2 lžičky mletého kmínu
3/4 litru vody
máslo nebo olivový olej
slunečnicová semínka
čerstvé bylinky (petržel, řeřicha, …)

Hrnek sušených hub nožem pokrájíme na menší kousky. V misce je zalijeme jedním hrnkem horké vody. Necháme je namáčet minimálně patnáct minut.

Pórek nakrájíme na jemno, mrkev a čtvrt celeru na kostičky.

V hrnci na rozehřátý olej nebo máslo přidáme nakrájenou zeleninu a smažíme. Přidáme dva na jemno nastrouhané česneky, tři lžičky soli, špetku pepře, dvě lžičky mletého kmínu. Krátce osmažíme.

Přidáme jeden a půl hrnku rýže, půl hrnku pohanky. Krátce osmažíme.

Vlijeme namočené houby i s vodou a přidáme tři čtvrtě litru vody.

Přivedeme k varu a dále přikryté na mírném ohni vaříme 15 minut. Nemýcháme! Odstavíme a necháme deset minut přikryté stát.

Před servírováním rizoto lehce promícháme. Na talíři ozdobíme máslem, čerstvými bylinkami a opraženými slunečnicovými semínky.

Může být bujón bez zbytečných přísad?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář