Polévka hráškový krém

Jednodušší už to být nemůže. Hrášková polévka je opravdu snadná a sytá. Servírovaná s pečenými krutonky se nemusí stydět ani na večerním menu.

Porce: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut

350 g mraženého hrášku
1 mrkev
1 brambora
1 petržel 
1,5 lžičky soli
špetka pepře
špetka muškátového oříšku
1 litr vody
máslo

Jednu mrkev, jednu bramboru a petržel nakrájíme na větší kostky (nakonec budeme polévku mixovat).

V hrnci rozpustíme poctivou lžíci másla, vhodíme nakrájenou zeleninu a třistapadesát gramů mraženého hrášku. Přidáme lžičku a půl soli a pět minut restujeme.

Zalijeme jedním litrem vody, přidáme špetku pepře, muškátového oříšku a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme dvacet minut.

Nakonec polévku důkladně rozmixujeme ponorným mixérem do krémovité konsistence.

Na talíři servírujeme s máslem a čerstvými bylinkami.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

4 komentáře “Polévka hráškový krém

Přidejte svůj komentář
  1. hmm. to se mi líbí, myslím, že v sezóně hrášku to zkusím:)

    1. lenka|

      Ahoj Adri,

      jestli máš možnost čerstvého hrášku, až bude sezóna, tak je to ideální. Musím ale říct, že i z mraženého je to pochoutka 🙂

  2. Stáňa|

    Tuto polévku také dělám, všem chutná :0

  3. Polévka vypadá velmi lákavě. Určitě vyzkouším. Jen asi použiju místo másla radši Ghí. Nějak totiž nevěřím tomu, že se za těch pět minut to máslo nepřepálí. .-)

Přidejte svůj komentář