Jednodušší už to být nemůže. Hrášková polévka je opravdu snadná a sytá. Servírovaná s pečenými krutonky se nemusí stydět ani na večerním menu.
Porce: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
350 g mraženého hrášku
1 mrkev
1 brambora
1 petržel
1,5 lžičky soli
špetka pepře
špetka muškátového oříšku
1 litr vody
máslo
Jednu mrkev, jednu bramboru a petržel nakrájíme na větší kostky (nakonec budeme polévku mixovat).
V hrnci rozpustíme poctivou lžíci másla, vhodíme nakrájenou zeleninu a třista padesát gramů mraženého hrášku. Přidáme lžičku a půl soli a pět minut restujeme.
Zalijeme jedním litrem vody, přidáme špetku pepře, muškátového oříšku a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme dvacet minut.
Nakonec polévku důkladně rozmixujeme ponorným mixérem do krémovité konsistence.
Na talíři ozdobíme hráškem, bylinkami či praženými semínky, zakápneme olivovým olejem nebo vložíme kousek másla.
hmm. to se mi líbí, myslím, že v sezóně hrášku to zkusím:)
Ahoj Adri,
jestli máš možnost čerstvého hrášku, až bude sezóna, tak je to ideální. Musím ale říct, že i z mraženého je to pochoutka 🙂
Tuto polévku také dělám, všem chutná :0
Polévka vypadá velmi lákavě. Určitě vyzkouším. Jen asi použiju místo másla radši Ghí. Nějak totiž nevěřím tomu, že se za těch pět minut to máslo nepřepálí. .-)