Indický dhal s pórkem a bramborem

Už jste vyzkoušeli slanou snídani? Je na čase! Prověřeno více než tisíciletou tradicí v zemích indických.

Porce: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut

1 lžíce ghee másla nebo oleje
1 menší pórek
1 větší brambora
1 lžička soli
1 hrnek mung dhal nebo červené půlené čočky
3 hrnky vody

koření:
1/4  lžičky chilli
1  lžička hořčičného semínka
2 lžičky koriandru celého
2 lžičky římského kmínu celého
2 celé kardamony
2 lusky badyánu
2 lžičky kurkumy
čerstvý zázvor velikosti švestky

Pórek nakrájíme na drobno, bramboru na malé kostky.

Do mističky si připravíme všechno koření: lžičku soli, čtvrt lžičky chilli, dvě lžičky hořčičného semínka, celého koriandru a římského kmínu. Dva lusky badyánu, dva celé kardamony, na jemno nastrouhaný zázvor velikosti švestky.

Rozehřejeme lžíci ghee másla nebo oleje, přidáme nakrájený pórek, bramboru a všechno připravené koření. Dvě minuty smažíme.

Přidáme hrnek mung dal nebo červené čočky. Minutu smažíme.

Vše zalijeme třemi hrnky vody, přidáme dvě lžičky kurkumy. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou dvacet minut pomalu vařit. Občas promícháme.

Co je to dhal a kde se vzal?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

One thought on “Indický dhal s pórkem a bramborem”

Přidejte svůj komentář
  1. […] Pro začátek doporučuji červenou čočku. Je dobře stravitelná a brzy hotová. Můžete ji přidávat do zeleninových polévek nebo si z ní udělat ranní indickou kaši. […]

Napsat komentář: Jak omezit maso a jaké jsou jiné zdroje bílkovin? – 1000 chutí Zrušit odpověď na komentář