Indická červená polévka

Provětrejte skleničky s kořením! Indické koření je prověřeno tisíciletou tradicí, podporuje imunitu i trávení. A ještě si pochutnáte!

Porce: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

1/2 hrnku červené čočky nebo mung dal
1 cibule
3 stroužky česneku
čerstvý zázvor velikosti velké švestky
1/2 hrnku rajčatového protlaku (cca 130 g/150 ml)
3 lžíce sekaného čerstvého koriandru
olej nebo ghee máslo

koření:
4 bobkové listy
2 lžičky římského kmínu
2 lžičky kurkumy
3 lžičky mletého koriandru
1/4 lžičky chilli
3 lžičky soli

Do misky si připravíme: dvě lžičky římského kmínu, čtyři bobkové listy, nastrouhaný zázvor a nastrouhané tři stroužky česneku, tři lžičky soli. Na rozehřátý olej vše vysypeme, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dvě minuty.

Půl hrnku rajčatového protlaku dolijeme vodou a přidáme ke koření. Přidáme ještě další hrnek vody a koření: dvě lžičky kurkumy, čtvrt lžičky chilli, tři lžičky koriandru. Necháme pět minut probublávat na mírném ohni.

Směs zalijeme jedním litrem vody, přidáme půl hrnku červené čočky. Přivedeme k varu a vaříme patnáct minut (25 minut, pokud jsme použili mung dal). Po odstavení přidáme tři lžíce nasekaného čerstvého koriandru.

Ajurvédské koření jako prevence neduhů.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář