Ovesná polévka

Tradiční recept po babičce z podkrkonoší. Dokážete si představit, jak zahřála a zasytila hladové krčky? Jen za pár kaček!

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut

2 l vody
1 hrnek ovesných vloček (120 g)
300 g růžičkové kapusty (cca 30 kuliček)
1 mrkev
2 petržele
1/4 malého celeru
2 zeleninové bujóny
čerstvá petrželka
1 lžička soli
poctivá lžíce másla

Do dvou litrů vody vhodíme na kostičky nakrájenou mrkev, dvě petržele, čtvrt malého celeru, třicet kousků růžičkové kapusty, jednu lžičku soli, dva bujóny.

Jeden hrnek (120 gramů) ovesných vloček propláchneme studenou vodou a přidáme do hrnce. Přivedeme k varu, vaříme dvacet minut do změknutí kapusty.

Na konec přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať a dle potřeby ještě polévku dosolíme. Přidáme poctivou polévkovou lžíci másla.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář