Quinoa salát

Někdy není po ránu chuť na kaši. Chtělo by to něco slaného! A bez lepku. A sytého!

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut

1 hrnek quinoy
2 stonky řapíkatého celeru
10 oliv
3 střední mrkve
půl menší cukety
cca 180 g feta sýru
olivový olej
sůl
citron
pepř
sezamové semínko
zelená nať, například petržel

Hrnek quinoy doplníme dvěma a půl hrnky vody, vaříme patnáct minut.

Mrkev nakrájíme na krátké nudličky, cuketu na půlměsíce a vše dáme vařit na pařáček na zhruba deset minut. Mrkev by měla být měkká, krásně oranžová, ne rozvařená.

Mezitím do misky nakrájíme deset oliv na kolečka a dva stonky řapíkatého celeru na malé kostičky. Přidáme uvařenou zeleninu a quinou.

Dochutíme solí, pepřem, citronem a zalijeme olivovým olejem.

Na vrch nadrobíme sýr feta, posypeme sezamovým semínkem a bylinkovou natí.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář