Někdy není po ránu chuť na kaši. Chtělo by to něco slaného! A bez lepku. A sytého!
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
1 hrnek quinoy
2 stonky řapíkatého celeru
10 oliv
3 střední mrkve
půl menší cukety
cca 180 g feta sýru
olivový olej
sůl
citron
pepř
sezamové semínko
zelená nať, například petržel
Hrnek quinoy doplníme dvěma a půl hrnky vody, vaříme patnáct minut.
Mrkev nakrájíme na krátké nudličky, cuketu na půlměsíce a vše dáme vařit na pařáček na zhruba deset minut. Mrkev by měla být měkká, krásně oranžová, ne rozvařená.
Mezitím do misky nakrájíme deset oliv na kolečka a dva stonky řapíkatého celeru na malé kostičky. Přidáme uvařenou zeleninu a quinou.
Dochutíme solí, pepřem, citronem a zalijeme olivovým olejem.
Na vrch nadrobíme sýr feta, posypeme sezamovým semínkem a bylinkovou natí.