Na mrkvových placičkách si pochutnáte i za studena. Na cestách zpříjemní nejednu odpočinkovou zastávku na výletě. Jsou jednoduché, syté a výživné.
Porce: 4
Příprava: 15 minut
Pečení: 25 minut
7 ks mrkví (cca 400 g)
1/2 hrnku slunečnicových semínek
1/2 hrnku lněných semínek
1/2 hrnku kukuřičné krupice
2 lžičky soli
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce garam masali
2 hrsti nasekaného čerstvého koriandru nebo jarní cibulky či pórku
kefír – nejlépe kozí
Zhruba sedm mrkví (400 g) nastrouháme na jemno.
Přidáme půl hrnku lněných semínek nasekaných v mlýnku nahrubo, půl hrnku celých slunečnicových semínek, půl hrnku kukuřičné krupice, dvě lžičky soli, jednu lžíci koření garam masala, tři lžíce olivového oleje a nakonec dvě hrsti nasekaného čerstvého koriandru nebo jarní cibulky či pórku.
Vše zalijeme půl hrnkem vody a řádně ingredience rukou prohněteme, aby se spojily. Necháme vzniklé těsto deset minut odpočinout a zapneme troubu na 250 stupňů.
Z těsta tvarujeme placičky a dáváme na pečící papír na plech. Pečeme na 250 stupňů dvacet minut. Na dalších pět minut dáme pekáč výš a dokřupava dopečeme.
Servírujeme s kefírem (nejlépe s kozím), výborné jsou také s tahini dipem. Zkuste k nim chroupat salátové zelené lístky, rukolu nebo salátovou okurku.
Dobrý den.
Neupsala jste? Uvádíte, že pečeme na 250 stupňů, to je asi hodně ne?
Jinak určitě vyzkouším.
Dana
Dobrý den,je těžké určit teplotu a čas u receptů. Každá trouba si žije vlastním životem 🙂 Vyzkoušejte intuitivně, určitě si vyladíte stupně tak, aby byly placičky do zlatova v té vaší.