Když je málo času ale velký hlad, kuskus budiž naší záchranou. Barevná kombinace avokáda, sýru a žluté papriky je neodolatelná ranní podívaná.
Porce: 1
Příprava: 15 minut
1/2 hrnku kuskusu
1/2 avokáda
1/2 žluté papriky
50 g kozího sýru nebo feta sýru
pořádná hrst polníčku, baby špenátu nebo rukoli
hrst dýňových semínek
špetka čerstvě mletého pepře
špetka soli
olivový olej
2 lžíce citrónové šťávy
čerstvý zázvor velikosti vlašského ořechu
Půl hrnku kuskusu dáme do misky a zalijeme vařící vodou tak, aby sahala zhruba jeden centimetr nad kuskus, přikryjeme a necháme deset minut stát.
Na pánvi na sucho opražíme jednu hrst dýňových semínek.
V další misce smícháme poctivou hrst polníčku se dvěma lžícemi olivového oleje, špetkou pepře, špetkou soli, s najemno nastrouhaným zázvorem (velikost vlašského ořechu) a dvěma lžícemi citrónu. Přidáme na malé kostičky nakrájenou půlku žluté papriky.
Půl avokáda a padesát gramů kozího sýru nebo feta sýru nakrájíme na drobnější kostky. Vmícháme spolu s kuskusem do ochuceného polníčku.
Nakonec posypeme upraženými dýňovými semínky.