Když se exotická chuť mandarinky pomazlí s neodolatelně sladkou chutí datlí, je to ten pravý ranní kulinářský zážitek.
Porce: 1
Příprava: 10 minut
Vaření: 5 minut
½ hrnku kukuřičné polenty
2 hrnky vody
12 ks sušených datlí
1 mandarinka
špetka mletého kardamonu
½ lžičky mleté skořice
3 zářezy másla
V kastrólku smícháme půl hrnku kukuřičné polenty, dvanáct kusů datlí nakrájených na půlky, špetku mletého kardamonu a půl lžičky skořice.
Přidáme dva hrnky vody, za stálého míchání přivedeme k varu. Stáhneme plamen a tři minuty mícháme.
Na kaši položíme tři poctivé zářezy másla a posypeme mandarinkou nakrájenou na malé kousky.
Kukuřičná kaše, moc dobrá snídaně…doporučuji !
[…] jídelníčku zařazovat různé druhy obilovin jako je například quinoa, pohanka, ječmen, kukuřice a rýže. Svůj jídelníček tak obohatíte o další škálu potřebných […]