Pro děti na výlet, pro muže na kolo, pro ženy ke kávě. Tahle dobrota se nikdy neztratí. Nebo vlastně ztratí, a rychle!
Příprava: 15 minut
Pečení: 15 minut
1 hrnek oříšků kešu
1/2 hrnku mandlí
1/2 hrnku kustovnice
1/2 hrnku ovesných vloček
1/4 hrnku dýňových semínek
1/4 hrnku hořké čokolády
1/4 hrnku medu
1 lžíce lněného semínka
2 lžíce rýžové nebo jiné mouky
1 lžíce tahini sezamové pasty
špetka soli
Kešu, mandle a čokoládu nasekáme nahrubo. Všechny suché přísady dáme do mísy a promícháme. Přidáme lžíci tahini a čtvrt hrnku medu. Znovu promícháme.
Směs lžící urovnáme na třetinu klasického pekáče nebo do formy 20 x 20 centimetrů, kam nejprve dáme pečící papír. Směs upěchujeme.
Pečeme v troubě na 165°C přibližně patnáct minut. Pokud chceme tyčinky křupavější, pečeme ještě o pět minut déle, ale pečlivě kontrolujeme, aby nedošlo ke spálení.
Po upečení směs širokým nožem trošku upěchujeme. Necháme vychladnout, vyjmeme z formy a můžeme dát ještě zchladit do lednice. Nožem nakrájíme na tyčinky.