Posedět s přáteli na sluníčku v přírodě je velmi příjemné. S dobrým domácím jídlem ještě příjemnější.
Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
250 g těstovin
1 uzený tempeh
1 malá cibule
5 ks kyselých středních okurek
cca 150 gramů očištěné papriky:
1/2 červené
1/2 zelené
1/2 žluté
Zálivka:
8 lžic olivového oleje
2 lžíce celozrnné hořčice (nebo kremžské)
2 lžíce citronové šťávy
1,5 lžičky soli
pepř
čerstvá nať petrželky nebo řeřichy
Uvaříme 250 gramů těstovin a zchladíme je studenou vodou.
Jeden uzený tempeh a půl papriky zelené, žluté a červené nakrájíme na centimetrové kostičky. Pět okurek nakrájíme na tenké plátky, jednu menší cibuli na drobounké kostičky.
Připravíme si zálivku tak, že všechny uvedené ingredience na zálivku smícháme (osm lžic olivového oleje, dvě lžíce hořčice, dvě lžíce citronové šťávy, jeden a půl lžičky soli a trochu pepře).
Těstoviny promícháme s tempehem, paprikou, okurkou, cibulí a zálivkou. Ozdobíme čerstvou natí petrželky nebo řeřichy.