Kvalita koření se může lišit. Důležitými paramtery jsou původ, druh uskladnění před prodejem, způsob balení, termín trvanlivosti. Zejména mleté koření je dobré odebírat od kvalitních dodavatelů. Koření k nám mnohdy lodí putuje z daleka. Je nezabalené, balí se až v destinaci prodeje. Na této cestě ztrácí původní aromatickou vůni i krásnou barva.
Dnes už je kvalitních dodavatelů koření na trhu nespočet. Pro příklad můžeme uvést Sonnentor, Antonínovo koření, Benkor apod. Dobré koření nakoupíme také v indicky orientovaných prodejnách. Kvalitní koření je baleno již na začátku logistického řetězce a tak je jeho barva i vůně po celou dobu k zákazníkovi dobře chráněna.
Důležité je koření doma dobře uskladnit, zejména kupujeme-li větší množství. Nejlépe koření uskladníme v uzavíratelné skleněné dóze.
Je vhodné kupovat co nejvíce celého koření a vždy si doma kořeni umlýt. Namletým kořením získá pokrm na kvalitě, chuť bude výrazná a vůně neodolatelná.
Koření, která používáme často, můžeme uskladňovat přímo v mlýnku na koření. Například pepř či římský kmín. Použití je pak jednodušší a praktické.