Ovesná kaše s rozinkami, švestkami a jablkem

Spousta vlákniny pro dobré trávení! To je ovesná kaše s podušeným jablkem a se švestkami.

Porce: 1
Příprava: 10 minut
Vaření: 5 minut

½ hrnku ovesných vloček
1 lžíce rozinek
5 sušených švestek
1 jablko
1/2 lžičky mleté skořice
hrst vlašských ořechů
máslo

Půl hrnku ovesných vloček s vrchovatou lžící rozinek a pěti půlenými švestkami dáme do kastrólku. Zatopíme horkou vodou jeden centimetr nad vločky a necháme stát přibližně pět minut.

Nakrájíme jablko na kousky, dáme na pánev. Podlijeme malinko vodou a posypeme skořicí. Necháme dusit, dokud se voda téměř nevypaří.

Vločky s rozinkami a švestkami přivedeme k varu a dvě minuty mícháme.

Kaši obložíme třemi poctivými kousky másla. Posypeme podušenými kousky jablka a poházíme vlašskými ořechy podrcenými v hrsti.

Proč snídaně bez cukru?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář