Mrkvové placičky s kefírem

Na mrkvových placičkách si pochutnáte i za studena. Na cestách zpříjemní nejednu odpočinkovou zastávku na výletě. Jsou jednoduché, syté a výživné.

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Pečení: 25 minut

5 (cca 400 g) mrkví
1/2 hrnku slunečnicových semínek
1/2 hrnku lněných semínek
1/2 hrnku kukuřičné krupice
1 – 2 lžičky soli
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce garam masali
2 hrsti nasekaného čerstvého koriandru nebo jarní cibulky či pórku
kefír – nejlépe kozí

Zapneme troubu na 200 stupňů.

Pět mrkví nastrouháme na jemno.

Přidáme půl hrnku lněných semínek nasekaných v mlýnku nahrubo, půl hrnku slunečnicových semínek, půl hrnku kukuřičné krupice, jednu až dvě lžičky soli dle chuti, jednu lžíci koření garam masala, tři lžíce olivového oleje a nakonec dvě hrsti nasekaného čerstvého koriandru nebo jarní cibulky či pórku.

Vše zalijeme půl hrnkem vody a řádně ingredience rukou prohněteme, aby se spojily. Necháme vzniklé těsto 10 minut odpočinout.

Z těsta tvarujeme tenké placičky a dáváme na pečící papír na plech. Pečeme na 200 stupňů zhruba dvacet minut. Dalších pět minut dozlatova dopečeme na 250 stupňů. Servírujeme s kefírem (nejlépe s kozím).

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.