Exotická Zelňačka

Zelňačka jak vyšitá, akorát s kokosovým mlékem a kurkumou. Ve verzi veganské (s tempehem) i bezlepkové (zahustěte bezlepkovou moukou).
 

1 cibule
200 g brambor
200 g celer
200 g bílé zelí
50 g slaniny nebo uzeného tempehu
3 – 4 lžičky soli
400 ml kokosového mléka
4 lžičky špaldové mouky
6 bobkových listů
1 lžíce kurkumy
1 lžíce celého kmínu
20 kuliček nového koření
250 g kysaného zelí
olivový olej

Nakrájenou cibuli a padesát gramů nakrájené slaniny nebo uzeného tempehu smažíme na olivovém oleji.

Přidáme zhruba 600 g zeleniny, ve stejném poměru brambora, celer a bílé zelí. Přidáme lžíci celého kmínu, 20 kuliček nového koření a chvíli smažíme.

Zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme lžíci kurkumy, 3 zarovnané lžičky soli. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 minut.

Mezitím si v misce rozmícháme 4 lžičky špaldové mouky se 400 ml kokosového mléka. Ke konci vaření směs do polévky vlijeme, ihned mícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu, necháme minutku probublat do zhoustnutí.

Polévku odstavíme z plotny a vmícháme 250 g kysaného zelí.

Dosolíme, je-li třeba. Na talíři můžeme dle chuti ještě opepřit a pro kyselejší chuť můžeme kápnout umeocet.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář