Ranní rýžové nudle s mákem a tahini

Bezlepková snídaně přijde v dnešní rohlíkové a chlebové době vhod. Díky rýžovým nudlím je rychlá, díky máku velmi výživná.

Porce: 1
Příprava: 10 minut
Vaření: 5 minut

1 porce rýžových nudlí (cca 70 g)
1/2 jablka
1 nektarinka
3 lžíce mletého máku
1 hrst rozinek
1 hrst ořechů (jakýchkoliv)
1 lžíce tahini
2 lžíce citrónové šťávy

Do větší snídaňové misky nastrouháme nahrubo půl jablka a zakápneme ho třemi lžícemi citronové šťávy, aby nezhnědlo.Přidáme na kostky nakrájenou nektarinku, tři lžíce mletého máku, hrst rozinek a hrst nasekaných oříšků.

Dáme vařit porci rýžových nudlí (cca 70 g) dle návodu.

Do malé misky dáme lžíci tahini a přidáme asi tak třikrát tolik vody. Metličkou mícháme tak dlouho, dokud nevznikne jemná hladká konsistence.

Uvařené a zcezené nudle propláchneme teplou vodou a přidáme do snídaňové misky k ostatním ingrediencím, vše zalijeme jemným tahini. Nudle můžeme prostříhat nůžkami na kratší kousky, aby se nám lépe jedly. Vše smícháme.

Tahini a jeho použití

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

2 komentáře “Ranní rýžové nudle s mákem a tahini

Přidejte svůj komentář
  1. Romana|

    zajímavé !

    1. Ano, zajímavé. A ještě k tomu dobré 🙂

Přidejte svůj komentář