Pórkové lívance s tempehem

Pórkové lívance jsou výborné teplé i studené. Super na svačinku do lesa, do vlaku, na jakýkoliv výlet. Experimentujte a místo pórku zkuste i tepelně upravený špenát nebo květák.
 

Cca 15 kousků lívanců:

2 střední pórky
5 vajec
1 tempeh smažený
1 hrnek namletých ovesných vloček
1,5 lžičky soli (opět opatrně, dle vaší chutě)

Dva střední pórky očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Osmažíme na olivovém oleji s menší lžičkou soli do měkka 5-7 minut. Necháme vychladnout.

Do mísy vyklepneme pět vajec, přidáme hrnek namletých ovesných vloček, půl lžičky soli a na kostičky nakrájený smažený tempeh. Vše smícháme spolu s vychladlým pórkem. Zkusíme, je-li třeba, dosolíme.

Těsto by mělo na pánvi držet a neroztékat se. Smažíme lívanečky do zlatova z každé strany.

Lívanečky jsou výborné i bez tempehu. Pak použijte pouze čtyři vejce a přizpůsobte sůl.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

2 komentáře “Pórkové lívance s tempehem

Přidejte svůj komentář
  1. Co je tempeh

  2. Dobrý den,

    tempech jsou fermentované sojové boby. Na trhu jsou různé druhy, uzený, smažený, marinovaný, přírodní.
    Používá se hodně ve vegetariánské stravě jako zdroj bílkovin.

Přidejte svůj komentář