Zapomeňte na náročnou přípravu halušek. Ječné kroupy je krásně nahradí svojí konsistencí i chutí. Lenost už přivedla na svět mnoho dobrých nápadů. Tento recept je tomu důkazem!
Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
250 g ječných krup
1/2 většího celeru (cca 300 g)
1 uzený tempeh (balení 190 g)
1 větší cibule
1 1/2 lžičky soli
450 g kysaného zelí
250 gramů ječných krup propláchneme a dáme vařit do tlakového hrnce. Přivedeme k varu a vaříme dvacet minut.
Do hluboké pánve dáme olivový olej a osmahneme cibuli nakrájenou na drobno. Přidáme na půlcentimetrové kostičky nakrájený celer a uzený tempeh. Posypeme zhruba jednou a půl lžičkou soli. Vše za občasného míchání smažíme do zlatova přibližně deset minut, dokud celerové kostičky nezměknou. Odstavíme z ohně.
Uvařené ječné kroupy scedíme, trošku propláchneme teplou vodou a vmícháme je do pánve s usmaženou směsí.
450 gramů kysaného zelí nůžkami prostříháme nebo prořežeme nožem, aby nebyly kousky tak dlouhé a lépe se nám pokrm jedl. Zelí řádně vmícháme do jídla.