Sushi, ingredience a pomůcky

Zde najdete doplňující informace k receptu na sushi, které zvládne každý! Odkaz na recept najdete na konci textu. Dobrou chuť!

Podložka/mřížka na sushi

Kdysi se dalo koupit skoro v každém vietnamském krámku. Zkuste. Jinak zadáte do googlu a vyskočí vám pár e-shopů, včetně rohlíku.cz a tescomy, kde je možné mřížku zakoupit. Mně ta z vietnamského krámku slouží už asi deset let. Stačí vám jedna.

Řasy na Sushi

Koupíte dnes již v supermarketu v oddělení „asijských“ potravin. Většinou v balení deseti kusů. Což stačí na jedno rodinné jídlo až až. A není radno otevřené řasy uskladňovat, vlhnou. Kdyby na to přeci jen došlo, nechte u řas onen kouzelný sáček plný čehosi, po čem nechci pátrat, a uzavřete je v igelitovém sáčku tak, aby k nim šlo minimum vzduchu.

Rýže

Nepotřebujete nutně speciální rýži na sushi. Já používám basmati, ale můžete jakoukoliv bílou dobrou rýži. Doporučuji spíše mírně rozvařit, aby byla lepkavá.

Vaříme rýži

Do hrnce nasypte požadované množství rýže, kterou jste předem propláchli. Přidejte studenou vodu v poměru 1:2 (např. jeden hrnek rýže a dva hrnky vody). Záleží na druhu rýže. Poměr se může pohybovat od 1:1,5 – 2. Já už vodu odhaduji od oka, tak se mi těžko radí. Nemíchejte!! Nikdy rýži nemíchejte! Přiveďte k varu a nechte minutku vařit, pak stáhněte oheň na minimum, aby rýže jen probublávala. Přikrejte pokličkou. Takto vařte deset minut. Během vaření rýži nemýchejte ani neodkrývejte poklici! Pak nechte ještě pět minut pod pokličkou rýži stát. Poklici po celou dobu neodkrývejte, ať se v hrnci drží pára!

Feta

Platí čím kvalitnější, tím lepší zážitek pro vás. Jedna feta vám vystačí tak na šest plátů řasy. Na deset kusů řas si tedy kupte raději dvě balení fety.

Sardinky

Tady platí dvojnásob, kvalita na prvním místě. Rozhodně nedoporučuji sardinky za dvacet korun, ale je to na vás. My objednáváme sardinky ve větším množství na kvalitním e-shopu. Na jeden plát řasy dávám jednu celou sardinku. Tak opět mějte po ruce více balení sardinek. Časem se naučíte odhadovat množství ingrediencí.

Vařená řepa kupovaná

Nevařím, kupuji již vařenou řepu. Koupíte v každém supermarketu v oddělení zeleniny. Většinou tam někde je. Nejsou v ní žádná éčka, nic. Prostě jen vařená řepa. Jak v ní nejsou ty éčka, tak vám dlouho v lednici otevřená nevydrží. Doporučuji max. tak čtyři dny. Jinak zabalená v původním obalu naopak vydrží dlouho, může být i venku, nechlazená.

Recept: Sushi, které zvládne každý

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář