Nepotřebujete vykoupit asijské potraviny, abyste si udělali sushi. Jde to i jednodušeji. Svačinka na ven, rychlá večeře nebo pohoštění pro návštěvu. Jsou výborné a syté!
Ingredience dle množství sushi.
řasy na sushi
rýže basmati
feta sýr
sardinky
vařená řepa kupovaná
citron
Co potřebujeme
Pro doplňující informace o surovinách a pomůckách klikněte nejdříve sem.
Uvaříme rýži basmati spíše více do měkka, aby byla lepivější.
Na stůl si připravíme sardinky, fetu, řepu (nakrájenou ve tvaru hranolků), rozpůlený citron a uvařenou teplou rýži.
Připravíme si misku se studenou vodou a prkénko, na které se nám pohodlně vejde sushi mřížka.
Plníme sushi a rolujeme
Na sushi mřížku položíme lesklou stranou dolů plát řasy. Na plát rukou rozprostřeme vrstvu rýže tak, abychom na konci nechali zhruba čtyřcentimetrový volný pás.
Doprostřed rýže po celé délce plátu „na hrubo rozdrobíme“ jednu sardinku a kus fety. Na vrch umístíme za sebou hranolky řepy. Řepu po celé délce lehce pokapeme citronem. A jdeme rolovat.
Instruktážní video rolování sushi
Servírujeme
Servírujeme s mističkou tamari omáčky (sojová omáčka) nebo s wasabi.