Bezlepková snídaně přijde v dnešní rohlíkové a chlebové době vhod. Díky rýžovým nudlím je rychlá, díky máku velmi výživná.
Příprava: 10 minut
Vaření: 5 minut
1 porce rýžových nudlí (cca 70 g)
1/2 jablka
1 nektarinka
3 lžíce mletého máku
1 hrst rozinek
1 hrst ořechů (jakýchkoliv)
1 lžíce tahini
2 lžíce citrónové šťávy
Do větší snídaňové misky nastrouháme nahrubo půl jablka a zakápneme ho třemi lžícemi citronové šťávy, aby nezhnědlo.Přidáme na kostky nakrájenou nektarinku, tři lžíce mletého máku, hrst rozinek a hrst nasekaných oříšků.
Dáme vařit porci rýžových nudlí (cca 70 g) dle návodu.
Do malé misky dáme lžíci tahini a přidáme asi tak třikrát tolik vody. Metličkou mícháme tak dlouho, dokud nevznikne jemná hladká konsistence.
Uvařené a zcezené nudle propláchneme teplou vodou a přidáme do snídaňové misky k ostatním ingrediencím, vše zalijeme jemným tahini. Nudle můžeme prostříhat nůžkami na kratší kousky, aby se nám lépe jedly. Vše smícháme.
zajímavé !
Ano, zajímavé. A ještě k tomu dobré 🙂