Kukuřičná kaše s datlemi a mandarinkou

Když se exotická chuť mandarinky pomazlí s neodolatelně sladkou chutí datlí, je to ten pravý ranní kulinářský zážitek.

Porce: 1
Příprava: 10 minut
Vaření: 5 minut

½ hrnku kukuřičné krupice (nebo o trochu méně kukuřičné polenty)
1 hrnek vody
12 ks sušených datlí
1 mandarinka
špetka mletého kardamonu
½ lžičky mleté skořice
3 zářezy másla

V kastrólku smícháme půl hrnku kukuřičné krupice, dvanáct kusů datlí nakrájených na půlky, špetku mletého kardamonu a půl lžičky skořice.

Přidáme hrnek vody, za stálého míchání přivedeme k varu. Stáhneme plamen a tři minuty mícháme.

Na kaši položíme tři poctivé zářezy másla a posypeme mandarinkou nakrájenou na malé kousky.

Kukuřičná krupice či polenta?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

2 thoughts on “Kukuřičná kaše s datlemi a mandarinkou

Leave A Reply
  1. Stáňa|

    Kukuřičná kaše, moc dobrá snídaně…doporučuji !

  2. […] jídelníčku zařazovat různé druhy obilovin jako je například quinoa, pohanka, ječmen, kukuřice a rýže. Svůj jídelníček tak obohatíte o další škálu potřebných […]