To abychom si mohli hojně pochutnat na dipu z kešu másla a necítili se tak provinile. Proto ta grilovaná zelenina.
Porce: 2
Příprava: 10 minut
Pečení: 20 minut
1/2 dýně hokaido
2 cibule
2 zelené papriky
půl lžičky soli
2 stroužky česneku
olivový olej
1 lžíce oregána
Kešu dip:
2 lžíce kešu másla
2 lžičky citrónové šťávy
špetka chilli
Zapneme troubu na 250 stupňů.
Půl dýně hokaiddo nakrájíme na menší kostičky. Dvě cibule oloupeme a nakrájíme na osm měsíčků. Dvě zelené papriky nakrájíme na větší čtverce. Dva stroužky česneku utřeme nebo na jemno nastrouháme.
Nakrájenou zeleninu v misce smícháme se čtyřmi lžícemi olivového oleje, lžící oregána, s půl lžičkou soli a s utřeným či jemně nastrouhaným česnekem. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě deset minut, promícháme, pečeme dalších deset minut.
Mezitím si připravíme kešu dip. Dvě lžíce kešu másla rozmícháme s necelým hrnkem vody. Přidáme dvě lžičky vymačkané citrónové šťávy a špetku chilli. Vše mícháme nejlépe metlou, dokud se ingredience nespojí v hladkou konzistenci.