Grilovaná zelenina s kešu dipem

To abychom si mohli hojně pochutnat na dipu z kešu másla a necítili se tak provinile. Proto ta grilovaná zelenina.

Porce: 2
Příprava: 10 minut
Pečení: 20 minut

1/2 dýně hokaido
2 cibule
2 zelené papriky
půl lžičky soli
2 stroužky česneku
olivový olej
1 lžíce oregána

Kešu dip:
2 lžíce kešu másla
2 lžičky citrónové šťávy
špetka chilli

Zapneme troubu na 250 stupňů.

Půl dýně hokaiddo nakrájíme na menší kostičky. Dvě cibule oloupeme a nakrájíme na osm měsíčků. Dvě zelené papriky nakrájíme na větší čtverce. Dva stroužky česneku utřeme nebo na jemno nastrouháme.

Nakrájenou zeleninu v misce smícháme se čtyřmi lžícemi olivového oleje, lžící oregána, s půl lžičkou soli a s utřeným či jemně nastrouhaným česnekem. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě deset minut, promícháme, pečeme dalších deset minut.

Mezitím si připravíme kešu dip. Dvě lžíce kešu másla rozmícháme s necelým hrnkem vody. Přidáme dvě lžičky vymačkané citrónové šťávy a špetku chilli. Vše mícháme nejlépe metlou, dokud se ingredience nespojí v hladkou konzistenci.

Znáte ořechové či semínkové krémy?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář