Vánoční polévka z mořské řasy

Vánoční voňavá polévka v netradičním kabátku. Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, co řasy jedí a ti, co je nejedí. Tak třeba zrovna vám zachutná.

Porce: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut

1 mrkev
1 petržel
3 hrsti červené čočky
1 hrst ovesných vloček
1 malá hrst nalámaných řas (například Arame)
čerstvý zázvor velikosti vlašského ořechu
hrnek kokosového mléka
1 lžička kurkumy
1 lžička soli
umeocet

V hrnci začneme vařit litr a půl vody. Přidáme lžičku soli, lžičku kurkumy, mrkev a petržel nakrájené na kostičky, tři hrsti červené čočky (propláchneme ve studené vodě), hrst ovesných vloček.

Čerstvý zázvor velikosti vlašského ořechu nakrájíme na milimetrové kostičky a přidáme.

Řasy nalámeme na kousky dlouhé tři centimetry i méně. Hrst nalámaných řas přidáme do hrnce. Vše vaříme ještě dvacet minut na mírném ohni do změknutí zeleniny a čočky.

V poslední minutě přilijeme hrnek kokosového mléka a polévku necháme probublat. Na talíři dochutíme umeoctem, díky čemuž polévka získá ještě lepší chuť.

Umeocet, jeho použití a zdravotní účinky

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář