Co je to tempeh?

Tempeh je vyroben z fermentovaných sojových bobů. Uvařené sojové boby jsou naloženy do kultury a ta jimi proroste, spojí je a vytvoří tvrdou konzistenci. Díky fermetačnímu procesu jsou sojové boby v této formě stravitelnější než úprava tofu.

Na trhu najdeme tempeh uzený, smažený nebo marinovaný. Výjimečnou chuť má varianta Natural. Začínáte-li s tempehem, zkuste nejdříve uzený, smažený nebo marinovaný. Tampeh Natural vyžaduje konkrétní použití, má specifickou chuť, která né každému sedne.

Tempeh můžeme použít do polévek, omáček ale i do salátů. Smažený nebo marinovaný tempeh je výborný s kvalitním kváskovým chlebem, hořčicí a kyselou okurkou.

Tempeh je zdrojem bílkovin pro vegetariány. Neobsahuje cholesterol, je vhodný jako dietní doplňek jídelníčku.

Tempeh můžeme zakoupit například na internetovém e-shopu rohlik.cz

Tempeh na smetaně

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.